Tommie Linder är förvaltare av bilar och grundare till Drömbilar:

”Don’t dream it, drive it!”

Drömbilar är en gammal bildröm som blivit verklighet. Bakom står Tommie Linder som lever, och numera även arbetar, efter mottot ”Don’t dream it. Drive it!” Det vill han sprida det över hela Sverige och hjälpa fler att köpa bil – begagnade bilar, klassiska bilar, vintagebilar – enkelt och tryggt.

Tommie Linder är bilnörd sen sandlådan. Då bestod bilparken av ett 70-tal Dinky Toys-bilar. Idag är de färre men värre. Han har alltid kunnat beundra en bil utan att ens sitta i den, utan att ens köra den. Färgen, formen, designen… En passion som har gått i arv och laddats med starka bilminnen.

Så kom första riktiga förälskelsen
På 18-årsdagen. En Commodore coupé, vit med svart vinyltak, från 1969. Sen Audin, en S4 cabriolet. Ford Mustang cabriolet 1964, måsvingemärsan Mercedez 300 SL 1955, Chevrolet Camaro 1969, Volvo P1800 1961…

Bilar blev en fascination
Vid knappa trettio år ägde han tolv bilar. Bara köpte, sålde aldrig. Vännerna frågade ”Varför kör du aldrig dina bilar?” och han svarade ”Nej, jag sparar på dem.” Commodoren har han kvar, men den har stått still i trettiofem år.

Passionen för bilar har inga gränser. Inte heller Tommie Linders gedigna kunskaper och personliga kontaktnät som sträcker sig över hela världen. Ingen bildröm är omöjlig att förverkliga. Han skrattar gärna åt sig själv och sitt nörderi, men han är förbluffande allvarlig när han berättar om sitt sjätte sinne; att bilarna pratar med honom. Köp mig, sälj mig, behåll mig, tvätta mig, serva mig, akta dig för mig… och så vidare. Och han lyssnar.

”Om det finns en ’car whisperer’ någonstans i världen, så är det Tommie Linder.”

Är det sant? Ja, om det finns en ”car whisperer” någonstans i världen, så är det Tommie Linder. Femtioåtta års erfarenhet av realiserade bildrömmar, egna och andras, har lett honom ända hit. Till Drömbilar.

Kör helst sin Maserati
Idag har Tommie Linder runt tjugofyra bilar och just idag kör han kör helst sin Maserati QP Executive GT 2009 med Ferrarimotor. Tommie är förvaltare av bilar. Just nu så är det han som äger bilen, men sen är det någon annan som tar över den. Kanske är det du…

Alla bilar har en historia. Historien om den, eller andra bilar, berättar han gärna för dig. Men han är ännu mer nyfiken på att lyssna på din bildröm och hjälpa dig att förverkliga den!

Kontakta oss
vilken bil är din drömbil?

Berätta för oss om din drömbil! Ring 070-615 00 10 eller mejla på bil@drömbilar.se