Project Description

Volvo Amazon 121

Historia:

Många som vi kommer i kontakt med drömmer om att hitta en lika dan bil som deras allra första. Den första bilen får liksom en speciell plats i både hjärta och hjärna. Drömmen består ofta i att den nygamla bilen skall vara i bättre skick än den som personen sålde för en himla massa år sedan. Det fanns ju skäl till att den såldes en gång i tiden liksom…

Att hitta en veteranbil som vårdats kärleksfullt och gått få mil är inte helt enkelt. Men de finns. Någonstans så finns de! Speciellt när det gäller en svensk designklassiker som Volvo Amazon. I detta fall så var det slumpen som gjorde att den här bilen hittades. Det var som att den ville bli hittad. Dessutom var den i precis samma färg som personens tidigare.

Det var som att bilen önskade komma till en ny ägare. Den hade inte använts speciellt mycket av ägare nr 1 och ägare nr 2 hade redan för många bilar. Så nu kunde den göra ägare nr 3 överlycklig. Det var som att bilen hittade hem. En mer än lycklig ägare kunde sätta sig i en ny bil, trots att den är tillverkad 1966. Den här bilen är så fin att den platsar i vilket bilmuseum som helt. I hela världen.

Kul att veta: 

Bilen har endast gått 4500 mil sedan 1966.

Drömbilar bidrog med:

Vi hittade bilen mer eller mindre av en slump. Plötsligt händer det liksom.

Värde:

150 000–200 000:-
i just detta skicket. Kanske till och med mer!

Drömbilar tycker till:

Att kunna hjälpa människor att hitta just sin drömbil är så fantastiskt roligt! Den nya ägaren till Amazonen är nu överlycklig över att ha hitta en precis lika dan som den han hade när han var 18 år. Bara bättre. Det är extremt ovanligt att hitta en sådan här bil som är helt orenoverad. Som om den precis rullat ut från fabriken. Den är dessutom endast servad på en Volvoverkstad. Som sagt… väldigt kärleksfullt vårdad.